Praktijkdagen voortplanting 

Workshops Voortplanting Paard (merrie en hengst)  georganiseerd door Voortplantingspraktijk Paard en Pasedes 

Op woensdag 10 en donderdag 11 oktober organiseren Voortplantingspraktijk Paard en Pasedes praktijkdagen bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren. De eerste dag staat de hengst centraal met theorie en praktijk en is Karin Hendriks gastspreker. En de tweede dag staat in het teken van de voortplanting en kunstmatige inseminatie bij de merrie 

Onder leiding van Desiree Gebbink (Pasedes) en Myrthe Wessel (Voortplantingspraktijk Paard) worden twee bijzonder praktisch toepasbare dagen georganiseerd omtrent inseminatie van de merrie en voor de hengsten gaat het onder ander over spermabeoordeling, spermaverwerking en regelgeving.

 Desiree Gebbink is jarenlang werkzaam geweest in de wereld van de hengstenhouderij, verdunners en spermaverwerking (vers en diepvries) en startte onlangs haar eigen bedrijf Pasedes. Samen met voortplantingsspecialist Myrthe Wessel van Voortplantingspraktijk Paard, eveneens met jarenlange ervaring op gebied van hengst-, merriebegeleiding en embryotransplantatie, werkt Desiree aan de organisatie van deze workshops.

 Hengst

Op woensdag 10 oktober is internationaal voortplantingsspecialist Karin Hendriks uitgenodigd als spreker. In het theoretisch gedeelte zal het gaan over de anatomie en fysiologie van het geslachtsapparaat. Middels beeldmateriaal nemen wij u mee op reis door het leven van een spermacel. Daarnaast komen (internationale) regelgeving en seksueel overdraagbare ziektes aan bod.

Het praktijkgedeelte van deze dag bestaat uit sperma afnemen, het observeren van dit proces, het beoordelen en het bewerken van het sperma voor verzending.

Merrie

Op donderdag 11 oktober zijn Desiree en Myrthe inleiders en sprekers over de volgende onderwerpen: de fysiologie van de merrie, de hormoonhuishouding en de anatomie van het geslachtsapparaat van de merrie.

Het praktijkgedeelte van de dag bestaat uit de hygiëne rondom de kunstmatige inseminatie van de merrie, het insemineren, het beoordelen van de voortplantingsorganen tijdens inseminatie voor eventuele terugkoppeling aan de dierenarts.

Inschrijving via www.pasedes.nl of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de deelnemers is een syllabus beschikbaar. Het maximaal aantal is 20 deelnemers per dag. Bij grote interesse zal eventueel een tweede cursus worden georganiseerd.

U doet al mee voor 250 euro per dagdeel, 450 per dag of 800 euro voor beide dagen (de bedragen zijn exclusief 21% btw). Inbegrepen zijn koffie/versnaperingen, lunch, syllabus en goodiebag.

Locatie: De Nieuwe Heuvel te Lunteren, Veenstraat1 (ingang Goorsteg 25) Lunteren.

Deelname is op eigen risico.