Lustrum hengstenshow in vernieuwde manege Wezenland in Nunspeet.

Op zaterdagavond 16 december 2017 zal er weer een hengstenshow gehouden worden. Voor de 5e keer op rij wordt deze oefenavond voor jonge hengsten georganiseerd. Het publiek kan de hengsten al eens bekijken voordat ze in Ermelo hun opwachting gaan maken voor het “echte” werk. Het beloofd weer een mooi avondvullend programma te worden. De “beste tuigpaardhengst” van de avond wordt door het publiek gekozen. Ook dit jaar is er weer een hoofdprijs beschikbaar gesteld van maar liefst € 500,= !!

De organisatie heeft dit jaar gekozen voor de prachtige nieuwe accommodatie van de Nunspeetse Ruiterclub en Ponyclub Klein maar Dapper. Deze club heeft een nieuwe binnenmanege gebouwd aan de bestaande manege. Het is werkelijk een prachtige accommodatie geworden die voorzien is van LED-verlichting en daardoor een effect geeft alsof je in het daglicht staat. Dat betekent dan ook weer dat er betere foto’s en films gemaakt kunnen worden door de altijd in grote getale aanwezige pers. De organisatie is blij dat ze de beschikking hebben gekregen over deze mooie accommodatie. Zij hopen dat ze daarmee tevens wat kunnen bijdragen om de kas van de vereniging te spekken. Tenslotte liggen de roots van de leden van de organisatie aan het Wezenland.

Uit resultaten van voorgaande jaren blijkt wel dat de hengstenshow de eerste opstap is voor het grote werk van bekende toppers. In 2013 was dit de Manno zoon Graaf Kelly, in 2014 Hiro T (toen nog bekend onder de naam Handro T) afstamming van Cizandro. Deze beide hengsten zijn inmiddels verkocht naar Amerika! De winnaar van 2015 was Icellie, zoon van Bocellie en in 2016 Julius van Hapert, een zoon van Cizandro (zie foto).

Blijvend in het programma opgenomen zijn de rubrieken “tuigpaarden aan de hand” en hackneys aan de lange lijnen. En bij voldoende deelname wordt er ook een rubriek bestgaand tuigpaard onder het zadel verreden. Tevens zullen er ook reeds goedgekeurde hengsten worden getoond.

Veel publieke belangstelling is er inmiddels voor deze hengstenshow. Verwachtingsvol wordt er uitgekeken naar de nieuwe lichting tuigpaardhengsten.

De toegang is € 5,= per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis, parkeren gratis).
Plaats: Manege Wezenland (ingang via Bovenweg t.h.v. nummer 17, Nunspeet)

Aanvang: ca. 18.30 uur.
Wilt u over deze avond op de hoogte blijven? Ga dan naar onze Facebook pagina: Hengstenshow.
De organisatie is bereikbaar onder tel. 06-51817350
Ook kunt u uw vraag stellen via E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.